Kollégium

2019.

⁉️ Bentlakást keresel? – akkor már meg is találtad…. 🙂 
❗️ A Nagyvárad- Újváros Szent László Plébánián működő egyetemi kollégium várja ősztől is a bentlakókat, úgy az Állami Egyetemről, mint a Partiumi Keresztény Egyetemről 
🕍 A központban van 2 perc sétára a PKE-től és villamos megállótól. (Primăriei utca 9. szám) 
👥 3-5 férőhelyesek a szobák, saját fürdőszobával, minden szobában van hűtő és mikró, van két konyha, és mosógéppel is felszerelt a kollégium, stb. 
☎️ Érdeklődni / jelentkezni 0259-431 652 számon lehet

https://www.youtube.com/watch?v=ytNdk8rNegI&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2ml7SJsQEgcFtMDVmSA8ECI4N4avmqKqm9xtZ6wEA4oTdozUTrWdbjbXY

2018.

A nyári munkálkodás egyik jelentős feladata az iroda számára az egyetemista bentlakás benépesítése. Reklám anyagot küldtünk az Erdélyben és Partiumban működő magyar tannyelvű liceumoknak / gimnáziumoknak, ahol az osztályfőnökök továbbították az információt az érdeklődő diákoknak. Sajtó anyagok is készültek úgy a Bihari Naplónak, mint a jelentősebb erdélyi magyar lapok számára, hogy az egyetemista bentlakás léte minél szélesebb körben ismertté váljon.

http://www.erdon.ro/bentlakas-katolikus-fiataloknak/3940622

Ballagás a Szent László Kollégiumból

Tartalmas, szép évek vannak a hátam mögött a Szent László Kollégiumban, az itt szerzett emlékeket viszem magammal. Sok mindent éltünk át együtt a bentlakókkal, az egyetemi lelkészeinkkel – Pék Sándor atyával, valamint Tóth Attila Levente (Csucsi) atyával, Bakos Gábor és Barta Szabolcs atyával. Ki ne felejtsem Mazsolát, a koli-cicánkat, aki magas hangján köszönti minden nap az itt lévő közösséget. Igen, közösséget… A kollégium nem csak lakás, hanem otthon volt számomra, egy igazi kis közösség. Hálás vagyok a Jóistennek, hogy a tanulmányi időszakomból három évet itt élhettem.
Köszönet a NagyeL-ért (Nagyváradi Egyetemi Lelkészség), amely egy óriási ajándék volt számomra, és azt hiszem, ezt írhatom többes számban is: számunkra!
Isten áldását kívánom mindannyiunk életére, és Ferenc pápánk egyik buzdító gondolatát írnám útravalóul: „Ti egy jobb világ és egy szebb egyház építői vagytok!” Adja Isten, hogy így legyen!

Geréd Emőke