Szeretetszolgálat csoport

 

 

A plébániai Szeretetszolgálat csoport 2013 októberében alakult meg, mivel a Római Katolikus Caritas egy felkérést küldött ezzel kapcsolatban minden nagyváradi plébániának. 14 személy jelentkezett a csoportba. Lakó Eszter vezetésével kezdetét vette a csoport tevékenysége.

A segítés tízparancsolata:

1.  Igazán segíteni csak szeretetből lehet.
2.  Kétszer segít, aki gyorsan segít.
3.  A bajbajutottat sohase alázd meg; érezze, hogy örömmel segítesz.
4.  Úgy segíts, hogy a rászoruló saját magán is segíthessen.
5.  Ne alamizsnát adj, hanem igyekezz a bajt gyökerében orvosolni!
6.  A bajbajutott nem eset, hanem személy. Vedd emberszámba, törődj vele, szánj rá időt, türelmet, őszinte érdeklődést!
7.  Vedd elejét a visszaélésnek! Járj utána a fontos ügyeknek!
8.  Kínos pontossággal számolj el minden baniról, és köszönj meg minden adományt!
9.  A segítés nem monopólium, de nem is konkurencia. Segíts annak, aki segíteni akar.
10.  Ne várj hálát! Ne sértődj meg! Ne légy kicsinyes! Imádkozz azokért, akiket Isten szeretetedre bízott!

A Szeretetszolgálat csoport vezetője: Lakó Eszter

„Szeretni annyit jelent, mint adni,

ezzel örömet szerezni másnak,

minden alkalmat megragadni,

hogy bús arcukon mosolyt lássak,

terheit hordozni egymásnak…

embert szeretni így kellene!”

(Fejszés András)

” Tetteink mutatják meg, hogy mennyire élő a Hitünk. A hit is, ha tettei nincsenek halott önnmagában.”

A megszorítások ellenére nagyon aktív szolgálatot végzett a plébániai Szeretet Szolgálat csoport. A németországi jótevők fáradhatatlan munkájának köszönhetően érkeztek a segély szállítmányok , amit az itteniek Lakó Eszter vezetésével szorgalmasan osztottak ki a városban a plébánia tagjainak, illetve nemcsak a városban és nemcsak a mi közösségünk rászorulóinak.

Összesen : 
– 103 doboz ruha, ágynemű, pléd, háztartási cikkek, elsősegély doboz, pelenka, cipő, táska
– Biharfélegyházának juttatunk mintegy 100 doboz segélyt 
– 22 zacskó élelmiszer csomag valamint komoly összegű kézpénz támogatást, akiknek szükségük volt rá.
 

Az egyházközség adventi gyakorlata a Szeretetszolgálat által szervezett tartós élelmiszer-gyûjtés volt. Vasárnapról vasárnapra ki volt téve a kosár és a hívek oda helyezhették el ételadományaikat, de többen pénzt is adakoztak. Karácsonyra mintegy 80 csomag készült el, és hatalmas segítség volt az anyagi támogatás is a fûtésszezonban rászorulóinknak.

A szeretet szolgálat csoport nagyböjt során újra megszervezte az élelmiszergyűjtést. A hívek szépen adakoztak. A csoport tagjai 75 bőséges élelmiszercsomagot készítettek el és hordtak ki a rászorulóknak húsvétra.

Évközben többször is felkeressük betegeinket és segítünk nekik amikor és  amiben csak tudunk.

A plébániai szeretet szolgálat csoport legfőbb támogatója a németországi Elsenfeldből Emil és Rosemarie Koch. Nagy öröm, hogy elfogadták meghívásunkat és az általuk küldött segély útját így nyomon követhették. Több találkozás szerepelt a programjukban: Böcskei László megyéspüspökkel, az egyháztanács tagkaival , a Szeretet Szolgálat csoport segítőivel, de a sok sok támogatottakkal: a szegényekkel, az autistákkal, gyermekotthon lakókkal vagy éppen az egyetemista bentlakás diákjaival is találkoztak. Nagyváradon túl ellátogattunk Gálospetribe az ottani Szentháromság gyerekotthonba, illetve Újpalotára a német kisebbség valóságaival is megismerkedni.

Advent során a Szeretet Szolgálat csoport tartós élelmiszer gyűjtést szervezett. Mintegy 80 csomag segélyt juttatott el így rászorulóinknak karácsonyra. Isten fizesse mindenki jóságát.

Október 1-én az idősek világnapja. A Szeretet Szolgálat csoport az elsőpéntekes idősek számára 35 kis ajándékcsomagot készített és juttatott el.

Szeptemberben sok gyerekes családnak juttattunk élelmiszert, lekvárt, dobozos zöldséget, makarónit, ruhaneműt, cipőt. 36 csomag készült 25 személy részére.

Az iskola kezdésre tanszergyűjtés volt, lehetett használt és új tanszert illetve pénzadományt is felajánlani, amit a csoport a nehéz sorsú családoknak továbbított tanévkezdésre, így 6 tanuló kapott pénzbeli támgatást és 31 tanuló tanszer támogatást a Szent László teológiai liceumból.

Augusztusban az autisták ruhaneműt és kevéske élelmiszert kaptak.

A nyár folyamán igen aktív volt a Szeretet Szolgálat csoport. Rosemarie Koch több alkalommal küldött segélyt, amit továbbítottunk, gyermekotthonoknak, idősek otthonának, a Biharfélegyházi nőszövetségnek, a Kismama központnak Nagyváradon, híveinknek. Összesen 158 csomagot 140 személy részére. Ez a nyár nagyon gazdag volt német támgatónk segítségével. Hálás köszönet neki érte.

Az Arena Sport nagyváradi szaküzlete sport ruházatot adományozott, amit a Bihar megyei gyermekotthonoknak adtunk tovább. 

Májusban betegeinket látogattuk.

Áprilisban 22 csomag – élelmiszer, lekvár, dobozos zöldség, üveges savanyúság lett eljuttatva a Szent Erzsébet és Szent Márton idősotthonoknak Nagyváradra.

Márciusban elkezdtük a tartós élelmiszergyűjtés templomunkban a hívektől húsvétra és március 25-ég mintegy 80 csomagot osztottunk ki a rászoruló családoknak, melyet a csoport tagjai hordtak ki. Ebben az időszakban 7 személy kapott pénzbeli gyors segélyt melyet szintén a hívek adtak össze.

Szintén Székelyhíd és környékére 63 doboz ruhanemű lett elküdve 50 családhoz.

Januárban 72 doboz ruhaneműt, ágyneműt, cipőt küldtünk 50 családnak Székelyhídra és környékére és Tasnád Szántóra. Mindezek német támogatónktól érkeztek. Betegeinket látogattuk meg. Februárban iskoláknak játékokat, ruhaneműt küldtünk, kismama alapítványnak tejport, magánszemélyeknek lekvárt, pelenkát. Összesen 61 doboz ment el 42 személyhez. Ez is német támogatónktól érkezett. Február 11-én a betegek világnapja alkalmából, mindamellett, hogy felvehették a betegek szentségét, azok akik előzőleg feliratkoztak, egy kis figyelmességgel örvendeztettük meg őket.

Beszámoló - 2017

December:   

A beérkező tartós élelmiszerekből (s ha szükséges lesz még vásárolunk hozzá) elkészítünk 80 csomagot, melyet csoporttársaink eljuttatnak a rászoruló családoknak.

 

December 8-án egy kis adventi ünnepséget – szeretet vendégséget szerveztünk. “Tetteink mutatják meg, hogy mennyire élő a hitünk, a hit is, ha tettei nincsenek, halott önmagában “-Jak. 2/17

Ápolni a hitet, védeni és tanúságot tenni róla, mindez az önkéntesek munkáján keresztül, a segély nyújtás a rászorultak szolgálata révén valósul meg.

November:

Újra átírtuk a meglevő nyilvántartásunkat, mivel november végén – december elején meghirdettük a tartós élelmiszer gyűjtést a rászoruló családok részére. November elején egyes Szeretet Szolgálat csoport társak Hálós tagokat szállásoltak el, akik a Kárpátmedencébe érkeztek, Nagyváradra egy 3 napos összejövetelre.

Október 14-én szombaton este érkezett meg a Nächstenliebe Elsenfeld segély szállítmánya, amit a szeretet szolgálat csoport kapott a szegények megsegítésére. Óriási ajándék Rosemarie Koch asszony áldozatos munkája, amivel illeti ezt a segélyezést.

Szeptember:

Az iskolai tanévkezésre használt tanszergyűjtést hírdettek, ami nagy segítség a rászoruló családoknak.
A használt tanszergyűjtésbe a Posticum és a brassói Kolping is bekapcsolódott és így több rászoruló is segítséget kapott.

A begyűlt pénzt egy 5 gyermekes családból származó a Szent László líceumba tanuló leánykának juttattuk el, mivel ő egy országos hittan versenyen nyert.  Táskák, füzetek, írószerek szintén a Szent László iskolába kerültek, Szent László éve lévén.

 

Július:

Egy személynek juttattunk gyors segélyt, komoly egészségügyi problémái vannak neki és a lányának is.

Folytattuk az adatlapok felfrissítését – az elhunyt személyeket kihúzva a nyilvántartásunkból.

Június:

Szeretet szolgálat csoport társaimmal zarándokokat fogadtunk lakásainkba. Három napig velük tartottunk a város látogatáson, szentmiséken és az étkeztetésbe is besegítettünk.

Közösségi termünkbe csészét, kistányért és termoszt vittünk át a német adományból.

Több családhoz juttattunk el csomagot, ruha és ágynemű formában, szintén a beérkezett adományból.

27-én a búcsús szentmise után a kivonuló híveknek ásványvízet és kalácsot osztottunk.

A Szeretet Szolgálat Csoport a nyár folyamán is tevékenykedett, ruha és élelem segélyt osztottak több igénylőnek és rászorulónak. 

Május:
 
Betegeket látogattunk, beszélgetni, együtt imádkozni. Zöldséget és gyümölcsöt
vittünk.
Gyors segélyt juttattunk el 2 családnak gyógyszerre.

Húsvétra tartós élelmiszer gyűjtést szerveztünk. A tartós élelmiszert 3 héten át gyűjtöttük. Végül 80 csomagot készítettünk és április 7-ig el is juttattuk a rászoruló családoknak a plébániánk területéről.

Március:

Beteg gondozót kerestünk egy 88 éves idős néni mellé. Idős, betegeskedő néni kérésére az egyházi hozzájárulását kifizettük, a nyugtát vissza juttattuk neki. Az adatbázisunkat frissítettük, új adatlapokat készítettünk meglátogatva rászoruló hívenket. Hónap végén elkezdtük a tartós élelmiszer gyűjtést húsvétra.

2017. február 11-én a Betegek Világnapján az elsőpéntekes betegeinknek juttattunk el 35 gyümölcs és édesség csomagot.

A brassói Kolping Egyesület felkérésére felmérést készítettünk, melyben olyan tanulók névsora került, akik gyenge anyagi körülmények között élnek. (tanszer, iskolatáska támogatás végett.

Elkezdtük az adatlapok felfrissitését, újra meglátogattuk a plébánia területén élő rászoruló családjainkat.

2017. Január:

  • gyors segélyt juttattunk el két személynek – fűtés támogatást.
  • idős, beteg ágyban fekvő néniket látogattunk meg és felmértük szükségletét, majd pedig eljuttattuk neki a szükséges pelenkát, kötszert.

Beszámoló - 2016

2016. január 11-én elkezdtük a Németoszágból kapott ruhaneműk kihordását egészen január 20-ig 64 családhoz 115 csomagot vittünk ki.

Február 11-én a Betegek Világnapján 27 gyümölcs és édesség csomagot juttattunk el azokhoz az idős emberekhez-beteg emberekhez-akik már nem tudnak templomba jönni és első péntekenként meglátogatják őket a templomunkban szolgálatot végző papjaink.

Gyorssegélyt adtunk fűtésre, gáztartály cserére, gyógyszerre több személynek.

Március 5-én a magyar Gyermekotthonok találkozojára süteményt vittünk.

Március 6-án 14 teológusnak csomagot adtunk templomunkban a szentmise után.

Március 14-19 között gyűjtöttük a tartós élelmiszert Húsvétra, melyeket a hívek hoztak a rászorultak részére. 80 csomag lett kihordva, amelyekben német élelmiser is került.

Betegeket látogattunk kórházban vagy épp otthonukban segítettünk a rászorultaknak.

Tolókocsit, járókeretet, kötszert vittünk kérésre híveinknek. Olyan beteg személyünk is van, aki csak azt kérte, hogy valaki társalogjon vele.

Május 6-7-8 között Taizé találkozó volt Váradon a Posticumban és a Szerete Szolgálat tagok is fogadtak két éjszakára ifjakat.

Május 25-én a Gálospetri gyermekotthonnak élelmiszert jutattunk el.

Iskolának adományoztunk játékokat és kötszert is.

Júniusban egy beteg kislány részére légzőkészüléket vettünk.

Július-augusztusban a Németországból kapott élelmiszerekből adtunk táborozó gyerekeknek, az autistáknak, öregotthonoknak és 30 családnak.

2016. szeptember 10-én tanszereket osztottunk ki a plébánián élő nehéz sorsú családoknak, amelyet a hívek segítségével gyűjtöttünk össze szeptember 6-9 között, valamint iskolatáskákat, melyeket a Posticumtól kaptunk.

Ugyancsak ekkor 11 tanuló kapott gyorssegélyként 100-100 lejt tanévkezdésre. Összesen nálunk 42 tanuló kapott tanszert: táskát, toltartót, füzeteket és írószereket. 12 Tarján-i tanulónak juttattunk el a megmaradt táskákból.

2016. szeptember 22-én tea délutánt szerveztünk a plébánián élő szépkort betöltött híveink számára. 31 személy jelent meg. Az eseményre meghívtuk Tóth Mária radiológus doktornőt, aki tanácsaival és szakmai tudásával látta el az érdeklődőket. Jó hangulatú idősek világnapjára való ráhangolódás volt.

 

Köszöntő

Október 1-én az idősek világnapján, melyet 1991 óta ünneplünk, szeretettel és tisztelettel köszöntjük időseinket, akik hosszú élettapasztalatait tudják maguk mögött.
Ők azok, akik megérdemelnék azt, hogy az év minden napján tisztelettel és sok-sok szeretettel közeledjünk hozzájuk, hisz mi is sok szeretetet, bölcsességet, tűrőképességet kaptunk tőlük. Egy egész élet bölcsességével irányították életutunkat.
Vigyázzunk rájuk, legyenek életünk részei, biztosítsunk nekik boldog, örömteli életet. Soha ne feledjük, hogy amit tőlük kaptunk, az nagyon nagy kincs. Kérjük a Mindenhatót, adjon nekik jó egészséget, tartalmas boldog időskort.

Lakó Eszter

 

Óbecsey István gyönyörû versével kérek mindenkit:

 
Nagyon szépen kérlek titeket,
Szeressétek az öregeket.
A reszketõ kezû õsz apákat,
A hajlott hátú jó anyákat.
A ráncos és eres kezeket,
Az elszürkült, sápadt szemeket.
Én nagyon kérlek titeket,
Szeressétek az öregeket.
Simogassátok meg a deres fejeket,
Csókoljátok meg a ráncos kezeket.
Öleljétek meg az öregeket,
Adjatok nekik szeretet.
Szenvedtek Õk már eleget,
A vigasztalóik ti legyetek.
Én nagyon kérlek titeket,
Szeressétek az öregeket.

Ne tegyétek Õket szûk odúkba
Ne rakjátok Õket otthonokba.
Hallgassátok meg a panaszukat,
Enyhítsétek meg a bánatukat.
Legyen hozzájuk szép szavatok,
Legyen számukra mosolyotok.
Én nagyon kérlek titeket,
Szeressétek az öregeket.
Õk is sokat küzdöttek értetek ,
Amíg fölnevelkedtetek.
Fáradtak Õk is eleget,
Hogy ti módosabbak legyetek.
Õk is elfogadtak titeket,
Mikor Isten Közéjük ültetett.
Azért én kérlek titeket,
Szeressétek az öregeket.

Ha majd az örök szeretet
Elhívja Õket közületek,
Ti foglaljátok el helyüket,
Mert ti lesztek majd az öregek.
S mindazt, mit nekik tettetek,
Azt adják nektek a gyerekek.
Azért elõre intelek titeket,
Szeressétek az öregeket.

Október 3-án elkezdtük a csiga tészta készítést, gondolván, hogy a bevételből a szegényeket segítsük, de sajnos 3-4 alkalom után úgy láttuk, hogy nincs kivel folytatni nagy sajnálatunkra.

Karácsonyra a hívek adományainak köszönhetően a Szeretet Szolgálat csoport több mint 80 rendkívül gazdag karácsonyi csomagot készített el a rászorulóinknak. Istennek legyen hála ezért a munkálkodásért.

December 18-án vasárnap a Szeretet Szolgálat csoport időseink és magányosaink számára karácsonyi köszöntést szervezett. Erre az alkalomra meghívtuk Kor Mária tanítónénit az osztályával, hogy egy kis műsorral kedveskedjenek az összegyűlteknek.

Beszámoló - 2015

2015-ben szeretnénk bővíteni-frissíteni a csoportunkat, frissíteni adatbázisunkat, mivel egyesek elhaltak híveink közül, mások pedig látószögünkbe kerültek a házszentelések során.

Az alábbiakban betekintést nyerünk a Szeretetszolgálat csoport munkájába az 2015 évre vonatkozóan:

Február 11-én a Betegek Világnapja alkalmával elsőpéntekeseinknek és betegeinknek gyümölcs- és édesség csomagot vittek a Szeretet Szolgálat Csoport tagjai.

Március 7-én szervezték meg idén a Bihar megyei magyar nyelvű Gyermekotthonok Találkozóját majdnem 200 résztvevővel. Számos gyermekotthonlakó és több nevelő is részt vett az Ady Endre líceum dísztermében szervezett programon. A gyerekek maradtak a nap során a középpontban, kis előadásokkal mutatkoztak be és az otthonok vezetői is beszéltek örömeikről – gondjaikról. A találkozó során volt közös étkezés is, amelyhez a Szeretet Szolgálat is hozzájárult.

Ugyanezen a napon este gyűlést tartottunk, amelyen megbeszéltük az ezévi teendőket, valamint a húsvétra való tartós élelmiszergyűjtést, a nagybőjt vasárnapjain folyamatosan gyűjtöttük az élelmiszert, majd mintegy 70 csomag készült el, amit az ünnep előtt kiosztottunk a szegény családjaink között.
Március 17-én ismét gyűlést tartottunk. Ekkor lett bemutatva a közösségnek Tőtős Erzsébet, aki plébániánk munkatársa lesz és sokban fogja segíteni a Szeretet Szolgálat munkáját is.
Április 1-től Tőtős Erzsébet a vredeni testvéregyházközség jóvoltából két évre biztosítják a fizetését- Zsóka az utcákat járva látogatja a híveket. Az alkalmazásnak az a célja, hogy felfrissítsük a nyilvántartásunkat. Eddig 34 családot ajánlott figyelmünkbe, akik valamilyen módon segítségre szorulnak. Mi ezeket a családokat meglátogattuk és adatlapot készítettünk, ami alapján döntöttük el miben is szorulnak segítségre.
Április 18-án szombaton volt a püspökségen az alkalmazottak találkozója. A találkozó során felkérték a plébániánkat, hogy számoljunk be a Szeretet Szolgálat csoport munkájáról. Ezt Lakó Eszter csoportvezető tette meg és hozzászólt még Tőtős Erzsébet is, elmondva személyes tapasztalatait, amelyeket a családlátogatások alkalmával élt meg.
Május 17-én vasárnap Moldvából jövet Rosemari Koch német hölgy férjével együtt látogatott el hozzánk aki segélyszállítmányokkal szeretné támogatni a plébániánk szegényeit és a szociális szeretet-szolgálat csoport munkáját, de már ezen alkalommal is tetemes csomagot hagyott itt nekünk, amelyben többnyire ruhanemű, játékok, cipők, tolókocsik és szoba WC-k voltak. Ittlétük alatt látogattunk meg két szegény családot és elhatároztuk, hogy továbbra is tartjuk a kapcsolatot.
Augusztusban a Caritas felkérésére 10 szegényebb személyt vettünk nyilvántartásba akiknek ingyen meleg ebédet juttattnak el a Caritas dolgozói.
Augusztus 10-én a Szociális Szeretet Szolgálat csoport számára lelki napot szerveztünk. A jelenlévő csoport tagokat Lakó Eszter köszöntötte majd pedig Ft. Bakos Gábor káplán atya és T. Vánkos Alex papnövendék kísérték elmélkedéseikkel és gondolataikkal ezen az úton.
Ft. Bakos Gábor atya a szeretet szolgálat gyökereiről beszélt, valamint az első keresztényekről a szeretet szolgálat jegyében, hogy tulajdonképpen mit is jelent „segíteni”. T. Vánkos Alex papnövendék pedig elmesélte Cenacolo-i élményeit, hogy mit is jelent egy közösséghez tartozni és benne dolgozni. Új tagokkal bővült a csoport. Fontos programpont volt a jövőtervezés. A találkozón terveztünk és elképzeléseinket is elbeszéltük. Szentmisével zárult a lelkinap.

Augusztus 17-18-19-20-án elkeztük kiválogatni a ruhaszállítmányt és szét osztani a szegény családjaink között. 83 doboz ruhát vittünk ki 38 családnak.
Augusztus 24-én pedig a Nuceten levő neurológiai központnak juttatunk el két tolókocsit és 3 szoba WC-t és ágyneműt Zmbori Julianna csoporttársunk által.

Szeptemberben tanszergyűjtés folyt – aminek eredményeként majdnem harminc családot ajándékoztunk meg. A Posticumból , ahol jelentősen stabilizálódott a jelenlétünk – iskolatáskákat kaptunk és a hívenktől adományozott tanszerekkel pedig a táskákat a szeretet szolgálat csoport tagjai megtöltötték, amit nehezebb sorsú családokhoz juttatunk el, akiknek ez nagy segítség évkezdéskor. A mi plébániánk területéről 24 gyerek kapott és 21 árvaházi gyereknek sikerült még juttattni ezekből a csomagokból.
Október 4-én a hónap első vasárnapján a Szent László templomban is megemlékeztünk az idősekről ( a templomunk padjait javarészt ők töltik be) az idősek világnapja alkalmából. A szentmisék végén 200 darab képet ajándékoztunk egyet-egyet mindenkinek a megszentelt élet éve alkalmából, a képen egy idős apácával és szent II. János Pál pápa imájával az idősek szeretetéről, ezt a megemlékezést szintén a Szeretet Szolgálat Csoport tagjai bonyolította le.
Október 17-21 között vendégeink voltak a testvéregyházközségből Vredenből nyolcan.
A Gálospetriben levő gyermekotthont is felkerestük a német testvérekkel együtt, ahová tartós élelmiszert vittünk. Meglátogattunk még egy pár szegény családot is.
November 4-én 11.30-kor a Kántornő és Lakó Eszter a plébánossal együtt átbeszélték és felújították a listát, ami alapján osszák majd szét a csomagokat a szegények javára. Ismét vannak új családok akiket le kellett újból látogatni, ahhoz hogy elkészítsük az adatlapjukat.
November 17-én gyűlést tartottunk. Megbeszéltük, hogy ismét elkezdjük a tartós élelmiszer gyűjtést a templomban, valamint azt, hogy a ma érkezett egy kamion élelem és ruhasegélyt csakis jövőre a házszentelések után kezdjük el majd kiosztani. A segélyt Rosemari Koch küldte, ami mintegy 2413 kg volt. Mi egy képeslappal köszöntük meg az adományt a magunk és a szegény családjaink nevében. 89 családnak 167 csomagot juttatunk.
December 15-18 között a karácsonyi csomagokra fókuszáltunk, amelyet a hívek adományaiból állítottunk össze valamint pótoltunk a Németországból kapottakból. Karácsonyra 80 csomagot sikerült eljuttatni a rászorulóknak.

Ebben az évben is folytattuk a családok felmérését, adatlapokat készítettünk, betegeket látogattunk, tüzelőt vettünk egyedülálló híveinknek, gyógyszert vásároltunk betegeinknek, árvaházi gyerekek találkozójára süteményt készítettünk, a Betegek Világnapjára 20 személy részére gyümölcs csomagot küldtünk; több alkalommal gyorssegélyben részesítettük rászorultjainkat.

Húsvétra és karácsonyra tartós élelmiszert gyűjtöttünk híveinktől a templomba, melyet eljuttattunk rászoruló családjainknak.

Szeptemberben tanszergyűjtést szerveztünk: 29 tanulót ajándékoztunk meg a tanszerekkel. Októberben idős hittestvéreinket köszöntöttük templomunkban az első vasárnapi szentmise keretein belül. Egy-egy imalapot és rózsafűzért kaptak a jelenlévők.

A Vreden-i testvéregyház ide látogató tagjaival árvaházat látogattunk. Ezeknek a gyerekeknek a részére Kribus Mónika kántornő jótékonysági koncertet szervezett karácsony előtt. Az itt befolyt összeget átadtuk nekik, amelyből nyomtatót és játékokat vásároltak.

Főtisztelendő Pék Sándor atya felkérésére a Szeretetszolgálat csoportja 60 családot látogatott meg, adatlapot töltött ki és már decemberben – karácsonyra – ezeknek a családoknak tartós élelmiszercsomagot juttatott el. Ezek a csomagok a hívek adakozásából jöttek létre.